ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Hotel Institute Montreux - Въведение в хотелиерството и кулинарството
Бъдещ студент - Курсовете с този знак предлагат обучение в университетски бази. Обикновено те са разположени в по-големи градове, учениците живеят в самостоятелни стаи.
Експерт по езика - Тези курсове са подходящи за вас, ако имате поне средно ниво по езика. В добавка ще получите „профилиране” в интересни области, като мода и дизайн, бизнес и икономика, математика.
Езиков център: Hotel Institute Montreux
Начални дати и цени за: 2022
Държава: Швейцария
Град/Регион: Монтрьо
Тип на курса:
√ Ваканционен
√ Подготовка за университет
Езици: Английски
Езикови нива:
√ B1
√ B2
√ C1
√ C2
Минимално ниво: B1
Възраст: 16 - 20  
Период: 26.06 -  13.08
Свободни места:
Настаняване:
Хотел
     

Училището

Hotel Institute Montreux се намира в центъра на град Монтрьо, на брега на Женевското езеро. Помещава се в четири сгради, които преди са били хотели. Цялата база е обновена, с модерно настаняване и учебни зали. Една от сградите е с мебели и декор, създадени от преработени части на самолет, включително пътнически седалки, крила и части от мотор. Курсистите ще имат възможност да опознаят висшето учебно заведение, да се запознаят с настоящи студенти и да ползват учебната база и удобства на университета. Всеки срок обучението си в Hotel Institute Montreux започват 550 студента от цял свят. Училището разполага с модерна библиотека с онлайн каталози и статии, компютърна зала.

Обучението

Програмата съчетава обучение и развлекателна програма с цел запознаване с ползите от завършване на образователна степен в областта на хотелиерството. Препоръчва се курсистите да са с минимално ниво на владеене на езика B1 (Intermediate) или IELTS 4.5.
Курсистите могат да избират всяка седмица различни модули:

Въведение в хотелиерството

 •  Седмица 1 - Швейцарско гостоприемство - по време на заниманията се дава общ преглед на света на хотелиерството, как работи индустрията и каква е структурата. Изучават се техники за успешно позициониране на хотели и ресторанти. Курсистите работят с професионални преподаватели, които помагат за усъвършенстване на вербалните и невербални умения. Работи се по различни проекти.
 •  Седмица 2 - Планиране на събития - разглеждат се следните теми: избор на правилното местоположение, забелязване на тенденции, определяне на бюджети, идентифициране на заинтересовани страни и партньорства, формулиране на маркетингов план и управление на логистиката.
 •  Седмица 3 - Лидерски умения - усъвършенстват се умения за ръководене на международен екип, стил на комуникация, участие в занимания за развиване на лидерските способности. Курсистите получават съвети от преподавателите за по-добро управление и успешен бизнес.

Въведение в кулинарството

 •  Седмица 1- Европейска кухня - всеки ден се разглеждат особеностите на различни кухни от Европа - Италия, Франция, Норвегия, Швейцария и др.
 •  Седмица 2 - Кулинарен откривател и световни кулинарни тенденции - курсистите ще трябва да изготвят план за откриване на нов ресторант - от планиране на меню, създаване на рецепти, декор, предоставяне на униформи на персонала, откриване на заведението.
 •  Седмица 3 - Шоколад и сладки - през тази седмица се изучават техники, необходими за приготвяне и създаване на разнообразие от уникални и впечатляващи шоколадови и сладкарски десерти, включително резба, декориране и довършителни умения.

Предприемачество

 •  Седмица 1 - Бизнес предприемачество - по време на тази седмица се изучавт различни теми от сферата на бизнеса - разбиране н проблемите на малкия, среден и голям бизнес; създаване на бизнес план, който включв а ключови елементи - финансиране,маркетинг, организация на труда. Курсистите ще работят с експерти по предприемчество.
 •  Седмица 2 - Иновации - фокусът на тази седмица е върху иновациите и как креартивно да се решават проблеми. В обучението участват предприемачии бизнесмени, които дават практически съвети на курсистите. 
 •  Седмица 3 - Дизайнерско мислене - важен подход към разработването на нови продукти и услуги и е възможно, ако първо разберете нуждите на клиента си. Този процес, ориентиран към човека обхваща разработване на концепции, приложно творчество, прототипиране и експериментиране.

Следобедни занимания

Discover - срещу доплащане
Екскурзия с лодка, посещение на Олимпийски музей, музея на Чаплин, туристически преходи с ниска трудност, разходка в местността Лаво, посещение на местността Glacier 3000, където се намира известният мост, разположен между два планински върха.

Иновации- срещу доплащане
Фокусът на курса е върху иновациите и как креативно да се решават проблеми. В обучението участват предприемачи и бизнесмени, които дават практически съвети на курсистите.

 Enjoy - включено в цената
Всяка седмица се организират различни занимания - спортни занимания, посещение на аквапарк, леки туристически преходи, водни спортове, термалните бани в Лаве и др. 

Екскурзии и посещения

 • Винарска изба
 • Фабрика за сирене
 • Фабрика за шоколад
 • Възможности за опознаване на красивите планини и езера на Швейцария
Таксата включва:
 •     Настаняване в общежитие
 •     Пълен пансион от понеделник до петък, късна закуска и вечеря в събота и неделя
 •     Обучение
 •     Учебни материали
 •     Сертификат за завършен курс
 •     Екскурзии и образователни посещения
 •     24 ч телефон за спешна връзка

Снимки / Видео


Доплащане за трансфер :

Трансфер от/до летище Женева: 195 Шв. фр./2 посоки

Доплащане модули :

Иновации: 175 Шв. фр./1 седм.
Хотелиерство: 175 Шв. фр./1 седм.
Discovery: 225 Шв. фр./1 седм.

Доплащане за настаняване :
Самостоятелна стая: 150  Шв. фр./1 седм.
Луксозна двойна стая: 150 Шв. фр./1 седм.
Луксозна самостоятелна стая: 250 Шв. фр./1 седм.


Всички курсове

Начални дати: всяка неделя от 26 юни, съобразено с края на курса 13 август
Настаняване Опции 1 седм. 2 седм. 3 седм.
без настаняване Хотелиерство/Кулинарство CHF 2575 CHF 4775 CHF 6725
без настаняване Предприемачество CHF 3075 CHF 5725 CHF 8075


Летищен трансфер

Трансфер от/до летище Женева: 195 Шв. фр./1 посока
Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg