Trinity Hall, Trinity College Dublin

Бъдещ студент - Курсовете с този знак предлагат обучение в университетски бази. Обикновено те са разположени в по-големи градове, учениците живеят в самостоятелни стаи.
Езиков център: Trinity Hall, Trinity College Dublin
Начални дати и цени за: 2023
Държава: Ирландия
Град/Регион: Дъблин
Тип на курса:
√ Ваканционен
Езици:
√ Английски
Възраст: 13 - 17  
Период: 01.07 -  30.07
Настаняване:
Общежитие

Градът

Дъблин е една от най-популярните туристически дестинации в Европа и е световноизвестен със своите изкуства, култура и музика. Друг интересен факт е, че населението му е едно от най-младите в Европа, като това го прави идеален за курсистите, които искат да подобрят знанията си по английски език и да опознаят културата на друга държава.

Дъблин е столицата и най-големият град в Ирландия, разположен е в източната част на страната при вливането на река Лифи в Ирландско море. Градът има богата история, за която свидетелстват археологическите останки, датиращи отпреди няколко хиляди години. Дъблин е известен с григорианската си архитектура и с многото си красиви площади. Центърът е в южната част на града - там се намират сградите на държавните институции, музеите и галериите, старите културни паметници. Интерес представляват големият парк „Сейнт Стивънс Грийн“ (St. Stephen‘s Green), любимото място на дъблинчани през уикенда; най-старият ирландски университет - „Тринити колидж“; катедралата “Свети Патрик”. Ирландците имат славата на най-приятелски настроените хора в Европа. През последните години Дъблин бе преобразен в модерен град и вероятно може да бъде определен като парти столицата на Европа. Това е и младежки град – 50% от населението е под 27 години.

Училището 

Кампусът Trinity Hall се намира в богатите предградия на Дъблин 6, само на 10 минути с трамвай до центъра на града и е идеален, за да предложи перфектното приключение на курсистите, за да изпитат начина на живот в Дъблин. На разположение на курсистите са модерно оборудвани класни стаи, библиотека, стаи за отдих или разговори със съучениците, зелени площи, кафетерия.

Курсът

Обучението включва 20 уч. ч английски на седмица, занятията са сутрин или следобед. Часовете се водят от двама различни преподаватели, за да свикват курсистите с различните методи на обучение. Програмата е организирана така, че всеки курсист да извлече възможно най-голяма полза от обучението, като в същото време се комбинират ефективно изучаване на езика и забавления в приятна атмосфера. Всеки следобед се провеждат занимания по STEAM, Курсистите участват в ATC On-Campus проекти, които насърчават творческите заложби у децата. Дейностите са създаване и поддържане на влог, фотография, създаване на реални игри и онлайн съдържание.

Настаняване

Курсистите се настаняват в самостоятелни стаи със собствена баня. Апартаментите обединяват 5, 6 стаи с кухня и хол. Осигурени са спално бельо и хавлии за баня. В сградата има перално помещение, което може да се позлва срещу малка сума. Осигурен е пълен пансион, а през уикенда - пакетиран обяд.

Свободно време

Следобедите се организират разходки в града, разглеждане на забележителности, посещения на интересни места. Всяка вечер се организира развлекателна програма, която включва дискотека, кино вечер, ирландски вечери, караоке и други забавления.

Екскурзии

Организират се полудневни и целодневни екскурзии. Примерни дестинации - Galway city и катедралата, Белфаст, Horth или Bray, места на които са снимани сцени от сериала „Game of Thrones“.

 
Таксата включва:
 •     Настаняване в общежитие
 •     Пълен пансион
 •     20 уч. ч английски на седмица
 •     World of Work- уъркшоп с 3-часова лекция
 •     Тест за определяне на нивото
 •     Ползване на учебни материали
 •     Сертификат за завършен курс
 •     1 полудневни културни екскурзии седмично с включени входни такси
 •     1 целодневна екскурзия на седмица
 •     Развлекателна програма всяка вечер
 •     Карта за градски транспорт
 •     24 ч телефон за спешна връзка
 •     Трансфер от и до летище Дъблин

Депозит за щети: € 50 (възвръщаем в края на курса при липса на щети)

ваканционен

нчални дати: всяка събота или неделя от 2 юли, съобразено с края на курса на 31 юли
Настаняване Опции 2 седм. 3 седм. 4 седм.
Общежитие € 2302 € 3328 € 4354

Летищен трансфер

Трансферът от и до летище Дъблин е включен в таксата на курса.