ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Интензивно обучение в Кейбридж
Страшно ми се учи - „Kолкото повече, толкова повече“. Ако споделяте това прозрение на Мечо Пух, синият ПИН е точно за вас. Той ще ви помогне да намерите най-интензивните курсове в каталога ни.
Езиков център: Studio Cambridge
Начални дати и цени за: 2022
Държава: Великобритания
Град/Регион: Кеймбридж
Тип на курса:
√ IELTS
√ Ваканционен
√ Курсове за възрастни (16+)
√ Интензивен курс
√ Разговор и комуникация
√ Дългосрочни курсове
Езици: Английски
Езикови нива:
√ A1
Минимално ниво: A1
Възраст: 16 - 60  
Период: 02.01 -  17.12
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
Семейство
     

Градът

Кеймбридж е известен в целия свят със средновековните постройки на университетите си, впечатляващата архитектура на сградите, спокойната река Кам, която минава през част от града, зелените паркове и градини, които създават приятна среда за учене и отдих. В Кеймбридж свободното време никога не стига да се разгледат музеите, колежите, ботаническата градина, по всяко време има нещо ново, което се случва. Ако все пак се търси разнообразие в по-голям град, Лондон е само на 45 минути с влак. Има и удобно транспортни връзки до всички летища.

Училището

Използват се две сгради за обучение в зависимост от периода:

Studio Кеймбридж (януари – юни, август – декември) се намира във впечатляваща сграда от 19 век, която е собственост на университета Кеймбридж. До училището се стига за 15 минути пеша от центъра на града и за 3 минути от жп гарата. Разполага с 22 класни стаи, учебен център с библиотека, мултимедия и интернет достъп, безплатен Wi-Fi, градина, където учащите могат да отдъхнат и да завързват запознанства. Годишно през училището минават представители от над 70 страни по света.

Hills Road Sixth Form College (юли – август), училище което през учебната година подготвя много кандидати за университетите Оксфорд и Кеймбридж. Намира се на 10 минути пеша от основното училище. Разполага с 20 класни стаи, компютри с интернет, безплатно Wi-Fi, кафе и градина за отдих.

Курсът

Стандартен курс – 20 уч.ч/седм. (18+ години)

Целта на курсовете е активната употреба на езика и затвърждаването на научената нова лексика и граматика. От курсистите се очаква да вземат активно участие в час.

Интензивен – 28 уч.ч/седм. (16+ години)

Курсът се разделя на две части. От понеделник до петък сутрин от 09:15 до 12:45 са часовете по общ английски, когато се работи по четирите езикови умения: говорене и произношение, писане, слушане, четене. При пристигане се прави тест за определяне на нивото. Работи се в малки класове средно по 13 души. В края на всяка седмица се прави тест, чиято цел е да се следи напредъка на учащия. Всеки работи самостоятелно с преподавател, който изготвя индивидуален план за обучение и следи развитието. Отделно всеки ден се дават домашни работи.

Втората част на курса са следобедните уроци, които по избор на курсиста могат да бъдат:

 • Вариант 1 – Култура и лингвистични умения с цел придобиване на повече знания с фокус върху текстове от печатните медии, английската история или допълнително работа върху граматиката
 • Вариант 2 – Езикови умения – разглеждат се различни материали като статии от списания, песни, откъси от филми, които след това се дискутират. Набляга се на трупането на речников запас и правилно произношение.
 • Варинат 3 – Бизнес английски
 • Вариант 4 – Подготовка за изпита IELTS, като това може да бъде подготовка по всички компоненти от изпита или само върху четене и писане. Възможно е да се направи и комбинация от двете.

Настаняване

Семейство

Настаняването е в подбрани семейства, които посрещат курсистите в дома си, в уютна и приятелска атмосфера. За всички курсисти е осигурена чиста и удобна стая, храна и тихо място за учене. В зависимост от това къде живее семейството до училището се пътува около 30 минути пиша, но може да трябва да се пътува с автобус или да се кара колело. Ако в същия дом е настанен друг ученик той задължително ще бъде с различна националност. Дрехите и спалното бельо се перат веднъж седмично. Осигурен е полупансион от понеделник до петък, пълен пансион събота и неделя. Обяд може да се закупи от училищното кафе, той се заплаща допълнително.

В цената на курса е включено настаняване в самостоятелна стая със закуска. Срещу доплащане може да се заяви самостоятелна стая с полупансион или самостоятелна стя с полупансион и собствена баня.

 

Общежитие (18+ години)

Tripos court – целогодишно

Ново, модерно общежитие на 10 минути от основната сграда на училището. Стаите са самостоятелни, с баня. Ползва се обща кухня и трапезария. Има безплатен Wi-Fi. Не е осигурена храна. Стаята се почиства всяка седмица, има чаршафи. Срещу доплащане на малка такса курсистите перат дрехите си. При настаняване се заплаща депозит от £100.

CB1 – юли и август

Две големи, модерни общежития, които са едно до друго и на 5 минути от Hills Road Sixth Form College, където се провеждат часовете през лятото и на 15 минути от центъра на Кеймбридж. Общежитията са в област наречена CB1, където има много магазини, барове и кафета, кино. Стаите са самостоятелни, с баня. Ползва се обща кухня има и трапезария. Срещу допълнително заплащане курсистите перат дрехите си, чаршафите се сменят веднъж седмично.  

Свободно време

След часовете курсистите могат да се включат в различни занимания, които се организират от езиковия център всяка седмица. Програмата е предварително обявена за седмицата и всеки решава в какво да се включи. Всеки петък вечер се организира клуб за упражняване и затвърждаване на езиковите умения. По желание и срещу допълнително заплащане събота и неделя курсистите могат да се включат в организираните екскурзии до Лондон, Йорк, Бат, Кентърбъри, Стоунхендж и други.

Таксата включва:

Таксата включва

 • Обучение от 20 или 28 уч.ч/седм.
 • Настаняване в семейство три звезди с осигурен полупансион или в общежитие без храна
 • Тест за определяне на нивото
 • Учебни материали
 • Ползване на компютри с интернет, Wi-Fi
 • 24 часа телефон за спешна връзка с училището
 • Медицинска застраховка 

Снимки / Видео


Доплащане:

Депозит за настаняване в общежитие 16-17г. - £90/седм.

Настаняване в семейство полупансион/ сам.баня + полупансион - £45 / £133/седм. 

Настаняване в общежитие сам. стая/ сам. стая +полупнсион: £136/ £280/ седм.

Полагане за изпит IELTS: около £190

Доплащане за учебници за курса IELTS: около £50


Стандартен курс 18+

Курсовете започват всеки понеделник от годината
Настаняване Опции 2 седм. 3 седм. 4 седм.
Семейство Закуска ₤ 938 ₤ 1367 ₤ 1796


Летищен трансфер

Доплащане за еднопосочен трансфер: Хийтроу - £190; Гетуик - £240; Станстед - £110; Лутън - £140

Интензивен курс 16+

Всеки понеделник от годината
Настаняване Опции 2 седм. 3 седм. 4 седм.
Семейство Закуска ₤ 1038 ₤ 1517 ₤ 1996


Летищен трансфер

Доплащане за еднопосочен трансфер: Хийтроу - £190; Гетуик - £240; Станстед - £110; Лутън - £140
Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg