ИНТЕГРАЛ - Езикови курсове и образование в чужбина за всички възрасти
      Езикови ваканции (7-19 год.)
 
Oxford Royale Academy
Езиков център: Oxford Royale Academy
Начални дати и цени за: 2022
Държава: Великобритания
Град/Регион: Оксфорд
Тип на курса:
√ IELTS
√ Ваканционен
√ SAT
√ Подготовка за университет
√ Специализирани курсове за деца и изучаване на предмети
√ Млад лидер
√ Английски в областта на медицината
Езици: Английски
Езикови нива:
Минимално ниво: B1
Възраст: 13 - 18  
Период: 03.07 -  30.07
Свободни места:
Настаняване:
Общежитие
     

Oxford Royale Academy е горд носител на множество престижни награди за качество на курсовете, които предлага и високото ниво на обучение. Сред отличията за 2016 и 2015 година са Queen`s Award for Enterprise (2016) за все по-голям интерес и все повече ученици, British Youth Travel Awards (всяка година от 2010 до 2015) - най-добър образователен продукт, British Council Accredited (2016) - ръководство, преподаване, използвани матерали и още много други награди и отличия.

Курсовете:

Курсовете се предлагат в Оксфорд и Кеймридж. 

Предлагат се разнообразни програми, в зависимост от интересите и желанията на курсистите. Обучението във всички програми е 26 учебни часа на седмица. Курсистите се разделят на две възрастови групи 13 - 15 и 16 - 18 години. Родените между 01.07.2002 - 11.08.2002 могат да избират от всички курсове, неазвисимо за коя от двете възрастови групи са определени.

13 - 15 години

Обучение по английски през лятото (Оксфорд и Кеймбридж ) - Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, креативно писане, пиесите на Шекспир.

Филмова академия (Оксфорд ) - курсът е практически и посветен на правенето на филм. Курсистите се учат как са планират своята продукця, да напишат сценария за нея, да изберат подходящо място и да заснемат самия филм. Работи се с най-модерните HD камери, микрофони и осветление както и най-популярните софтуери за видео обработка. Накрая има и официална церемония по завършването, на която се преставят готовите филми.

Въведение в изящните изкуства (Оксфорд и Кеймбридж) – курсът е комбинация от изучаване на социалните медии и изящните изкуства Курсистите се запознават с основи на журналистиката  и фотографията, писане в социалните медии, водене на блог и създаване на подкасти. Работи се по проекти. Курсистите получават задача за създаване и обнародване на истории в социалните мрежи. Използват се различни журналистически техники за постигане на желания ефект.

Климат, политика и лидерство (Оксфорд) – научете как науката за климата, политиката, правото и лидерството могат да работят заедно за справяне с климатичните проблеми на планетата. По време на курса се упражняват уменията за говорене пред публика, отстояване на мнение и защита на обществената позиция по поставения въпрос. Канят се и гост – лектори, които работят в сферата на климатичните промени и се разработват проекти за справяне с тях.

Въведение в инженерството (Оксфорд и Кеймридж) - курсът е предназначен за тези ученици, които искат да разберат какво е да бъдеш инженер. Ще се обсъждат разнообразни теми, свързани с инженерните науки, математиката, физиката, различните технологии, паралелно с това ще развиват техническите и аналитчните умения на курсистите. 

Въведение в медицината (Оксфорд и Кеймридж) - обучението е предназначено за тези, които са се ориентирали от рано да учат медицина. Изучава се човешката анатомия както други свързани теми. Практиката е свързана с усвояването на различни медицински процедури, използването на медицинска техника, правенето на дисекция.

Въведение в бизнеса и предприемачеството (Оксфорд и Кеймридж)- курсистите ще научат какво е необходимо за основаването и ръководенето на собствен бизнес, уменията и качествата, които трябва да притежава един успешен предприемач, който разбира глобалните финансови пазари.

16 - 18 години

Обучение по английски през лятото (Оксфорд и Кеймбридж) Работи се върху всички езикови компоненти: слушане, четене, говорене, писане (20 уч.ч/седмица). Понеделник, сряда и петък следобед са запазени за уъркшопи (6 уч.ч/седм.) на теми като разговорен английски, култура на Великобритания, творческо писане, пиесите на Шекспир.

Бизнес и предприемачество (Оксфорд и Кеймридж) - програмата обхваща лекции, семинари и уъркшопи, които целят да дадат на курсистите добра основа за бизнес мениджмънта и икономиката. Изучават се маркетинг, международни финанси, етиката в бизнеса. Курсистите ще се научат как да основат и ръководят свои бизнес, както и как да се справят успешно на работното място.

Подготовка за IELTS (Оксфорд и Кеймридж) - курсът е предназначен за курсисти с ниво Upper-Intermediate или Advanced. Работи се върху всички части на изпита. По време на курса се правят два пробни изпита.

Подготовка за SAT (Оксфорд) - фокусът на обучението е математиката, критичното четене и уменията за писане. Правят се примерни тестове и се акцентира върху изпитни техники за успешно представяне и постигане на високи резултати. Сутрин всички работят заедно, а следобед всеки курсист избира един от елементите на изпита, който има нужда да подобри.

Архитектура (Оксфорд и Кеймридж) - курсът представя на бъдещите архитекти ключови концепции и теории от сферата, като в същото време им дава възможност да се запознаят отблизо с това какво би представялвала една бъдеща кариера в архитектурата или изучаването на архитектура на университетско ниво. Курсистите ще изучават основни принцип на дизайна, пространственото планиране, скицирането и създаването на портфолио и осовни инженерни и строителни концепци, които да поставят основата на бъдещото им каадемично обучение. 

Подготовка за кандидатстване за право, политика и икономика (Оксфорд и Кеймридж) – Фокусирана върху възникващи проблеми в тези области, програмата насърчава дискусия и дебат чрез правни казуси и техните етични последици по въпроси, вариращи от права на човека до глобализация, тероризъм, търговия, протекционизъм и достъп до ресурси.

Подготовка за кандидатстване за медицина (Оксфорд и Кеймридж) – този курс е подходящ за онези, които обмислят кандидатсвтане в британски университет със специалност медицина. Курсистите ще се запознаят с различни опции за специалности в сферата на медицината, както и специфичният процес на кандидатстване. Ще получат също така и индивидуални съвети за изготвяне на мотивационните си писма и ще разгледат едни от най-добрите практики при цялостният процес на кандидатстване за тази предизвикателна специалност.

Подготовка за инженерни науки, роботика и технологии (Оксфорд и Кеймридж) – обсъждат се теми, свързани с инженерните науки, като учениците отделят и време за избор и подготовка за кандидастване в университет в инженерна специалност. Пишат се мотивационни писма, изучават се техники при явяване на итервю, разяснява се процесът при кандидатстване. По време на курса се разглеждат и темите за  достъп до чиста вода, хранене на планетата или следващото поколение усъвършенствана роботика. Участва се в състезание за роботи, като се използват части на LEGO Mindstorms.

Философия, литература и модерна история (Оксфорд) – по време на курса се разглежда въздействието и влиянието на литературните и философските произведения върху съвременната история Разглеждат се видни литературни творби, провеждат се дебати и се правят анализи. Упражняват се и се подобряват писателските и ораторски умения на курсистите. Гост-лектори допринасят за качественото образование по време на курса.

Експериментална психология (Оксфорд) – курсът се гмурка дълбоко в работата на ума и изследва всичко - от психологически разстройства до това как детските привързаности влияят на бъдещето на човека. По време на обучението, курсистите проектират свои собствени изследвания, свърат се с експерти и проучват етиката на експериментите с човешка психология. Изследват се въпроси като – какво ви прави такива, каквито сте, има ли ясна разлика между доброто и злото, разглеждат се различни аспекти на специалността, провеждат се психологически експерименти.

Математика (Оксфорд) – Курсистите ще се запознаят с важни и интересни идеи по аритметика, геометрия, теория на графите, логика, компютърни науки и теория на игрите. По време на курса се подобряват личните способностите чрез решаване на гатанки и пъзели с критично мислене, рисуване на теселации и фрактали, игра на стратегически математически игри и дори изграждане на примитивен компютър.

Климат, политика и лидерство (Оксфорд) – научете как науката за климата, политиката, правото и лидерството могат да работят заедно за справяне с климатичните проблеми на планетата. По време на курса се упражняват уменията за говорене пред публика, отстояване на мнение и защита на обществената позиция по поставения въпрос. Канят се и гост – лектори, които работят в сферата на климатичните промени и се разработват проекти за справяне с тях.

Въведение в изящните изкуства (Кеймбридж) – курсът е комбинация от изучаване на социалните медии и изящните изкуства Курсистите се запознават с основи на журналистиката  и фотографията, писане в социалните медии, водене на блог и създаване на подкасти. Работи се по проекти. Курсистите получават задача за създаване и обнародване на истории в социалните мрежи. Използват се различни журналистически техники за постигане на желания ефект.

Настаняване

Обучението и настаняването са на базите на няколко училища. В кое училище ще бъде настанен курсистът зависи от избраната от него програма. Повечето стай са самостоятелни, с баня на етажа. Има и общежиния, в които се предлагат и двойни стаи.

Курсистите на 13 - 15 години Оксфорд: Jowett Walk, Lady Magnet Hall, St Peter`s College, Yantor Manor

Курсистите на 13 - 15 години Кеймбридж: Clare College 

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища Оксфорд: Ballio College, St Catherine`s College, University College, Lady Margarete Hall, The Queens College, Yarnton Manor, St Peter College

Курсистите на 16-18 години са разпределени в други училища Кеймбридж: Clare College, St Catherine`s College, St.Edmunds College

Спорт и свободно време

Свободното време на курсистите е уплътнено с много възможност за спорт и интересни занимания. Предлагат се разходка с лодка, крикет, тенис на зелените площи в училищата, обиколка на различни колежи и университети в града, посещение на известни музеи и катедрали. Организират се семинари за индийски танци, салса, свирене на барабани. Има филмови вечери, караоке, тематични партите. В края на всяка програма се провежда официална церемония по завършването, на която са поканени и родителите. На курсистите се дава ограничено свободно време, в което по групи от по няколко човека, могат да се разходят из града.

Екскурзии

Организират се две целодневни екскурзии за двете седмици. Примерни дестинации са Лондон, с разглеждане на най-известните забеежителности, дворецът Бленъм, паркът за диви животни Costwold Wildlife Park.

Таксата включва:
 • Настаняване в общежитие
 • 26 уч.ч обучение на седмица
 • Закуска и вечеря в кампуса
 • Тест за определяне на нивото
 • Учебни материали
 • Сертификат за завършен курс
 • Тенска и бадж
 • 2 екскурзии за 2 седмици
 • Развлекателна програма вечер
 • Медицинска затраховка
 • 24 ч. телефон за спешна връзка

Снимки / Видео


Има два варианти за трансфер от и до летище Хийтроу:

 • с бусче, наето от организацията, което при пристигане се движи между 7:00 и 16:00, а на връщане между 06:00 и 12:00 - 150 бр.лири в двете посоки
 • с такси в дните на пристигане и заминаване - за точна цена моля попитайте в Интеграл

 До всички други летища както и за часове извън посочените организацията предлага трансфер само с такси.

Депозит за записване (приспада се от таксата за курса):

 • за две седмици: 895 бр. лири
 • за четири седмици: 1495 бр. лири

Курсове 16 - 18 години

Курсовете се провеждат от 3 юли до 30 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл.
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие Обучение по английски ₤ 2995 ₤ 5595
Общежитие Други курсове ₤ 5495  
Общежитие IELTS ₤ 2995  


Курсове 13 - 15 години

Курсовете се провеждат от 3 юли до 30 юли. Някой курсове имат фиксирани начални дати, моля попитайте в Интеграл.
Настаняване Опции 2 седм. 4 седм.
Общежитие Други курсове ₤ 5495  
Общежитие Обучение по английски ₤ 2995 ₤ 5595


Летищен трансфер

Оксфорд: Трансфер от/до летище Хийтроу :около ₤ 150/ 2 посоки
Кеймбридж: Трансфер от/до летище Хийтроу :около ₤ 200/ 2 посоки
Поръчай безплатно нашия каталог
Поръчай безплатно нашия каталог
Политика за бисквитките (cookies)   Правила за защита на личните данни
София, бул. "Евлоги Георгиев" 99 тел.: 02/ 80 50 600 факс: 02/ 950 55 70 e-mail: integral@integral.bg
София, офис "Студентски град" - ул. "Акад. Борис Стефанов" 15-17 ет.1 (срещу Фантастико), тел.: 02/ 968 60 38, 0887 96 5555 e-mail: studentcity@integral.bg
Пловдив, ул. "Граф Игнатиев" 1, тел.: 032/62 47 75 факс: 032/ 62 47 76 e-mail: plovdiv@integral.bg
Варна, бул. "Княз Борис I" 84, тел.: 052/ 63 00 56 факс: 052/ 63 00 57 e-mail: varna@integral.bg
Русе, ул. "Плиска" 56, бл. Средец, тел. 082/ 822 170, е-mail: ruse@integral.bg
Благоевград, ул. "Сандо и Петър Китанови" 7  тел.: 073/ 88 26 77, blagoevgrad@integral.bg
Велико Търново, ул. "Рафаел Михайлов"2, над Club Play, тел. 062/ 60 52 35, тел./факс 062/ 60 52 36, е-mail: tarnovo@integral.bg
Бургас, ул. Булаир 12А, тел: 056/ 81 27 27, факс: 056/ 81 02 61, e-mail: burgas@integral.bg